Iso-Kallan Panimo Oy

Panimomme...

Iso-Kallan Panimo perustettiin 1.10.2013 sukumaatilamme yhteyteen Pielavedelle Vaaraslahteen. Tavoitteenamme on parantaa kotimaista juomakulttuuria tarjoamalla parhaista ja puhtaista raaka-aineista valmistetut oluet ja limonadit.

Keväällä 2014 ahtaan paikan kammon iskiessä päätimme muuttaa oluen tuotannon hieman hulppeampiin tiloihin Kuopion Leväselle. Toistaiseksi limonadin valmistus pysyy Pielavedellä.

Syksyllä 2019 muutimme nykyisiin tiloihin Kuopion Siikarantaan. Avasimme panimon yhteyteen oluthuoneen, jossa voit nautiskella tuotteitamme paikan päällä tai ostaa juomat mukaasi.

Tuotantomme vuosikapasiteetti on tällä hetkellä n. 100 00 litraa. Tuotevalikoimamme koostuu eri tyylisistä vakiovalikoiman tuotteista. Tuotesarjaa täydennetään kausittain vaihtuvilla tuotteilla. Pienen ja joustavan tuotantomme ansioista voimme tehdä oluita myös tilaustyönä.

Nimi Iso-Kalla tulee pohjoissavolaisten järvien muodostamasta suurjärvialueesta.

"Iso-Kalla muodostuu Kallavedestä ja kuudesta muusta samassa 82 metrin tasossa olevasta järvestä. Jos kaikki Suomen tasapintaiset ja toistensa yhteydessä olevat altaikot tulkitaan suurjärviksi, on Iso-Kalla maamme neljänneksi suurin järvi. Suurempia ovat vain Suur-Saimaa, Inarijärvi ja Päijänne."

http://www.jarviwiki.fi/wiki/Iso-Kalla