Iso-Kallan Panimo Oy

Panimomme...

Iso-Kallan Panimo perustettiin 1.10.2013 sukumaatilamme yhteyteen Pielavedelle Vaaraslahteen. Tavoitteenamme on parantaa kotimaista juomakulttuuria tarjoamalla parhaista ja puhtaista raaka-aineista valmistetut oluet ja limonadit.

Keväällä 2014 ahtaan paikan kammon iskiessä päätimme muuttaa oluen tuotannon hieman hulppeampiin tiloihin Kuopion Leväselle. Ainakin toistaiseksi limonadin valmistus pysyy Pielavedellä.

Panimo sijaitsee Savon sydämessä ja vuosikapasiteetti tällä hetkellä on n. 100 000L. Savo-sarjan alla valmistamme perinteisin menetelmin suodattamattomia täysmallasoluita jolloin raaka-aineet pääsevät parhaiten oikeuksiinsa.

Vaihtelevin kausi- ja teemaoluin täydennämme pysyväisvalikoimassa olevaa Savo -sarjaa. Pienen ja joustavan tuotantomme ansioista voimme tarjota nopeastikin vaihtuvia tuotteita ja tehdä oluita myös tilaustyönä.

Nimi Iso-Kalla tulee Pohjois-Savolaisten järvien muodostamasta suurjärvialueesta.

"Iso-Kalla muodostuu Kallavedestä ja kuudesta muusta samassa 82 metrin tasossa olevasta järvestä. Jos kaikki Suomen tasapintaiset ja toistensa yhteydessä olevat altaikot tulkitaan suurjärviksi, on Iso-Kalla maamme neljänneksi suurin järvi. Suurempia ovat vain Suur-Saimaa, Inarijärvi ja Päijänne."

http://www.jarviwiki.fi/wiki/Iso-Kalla